Χρήσιμες Συμβουλές

Η χρήση της εχινάκειας ανακαλύφθηκε στα τέλη του δέκατου όγδοου αιώνα από τους ιθαγενείς της Βόρειας Αμερικής που το θεωρούσαν ιερό φυτό. Σήμερα, είναι ευρέως γνωστή στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και στην προστασία του οργανισμού κατά των λοιμώξεων και ιώσεων.

Το μέλι καστανιάς, η αλθέα, το θυμάρι και τα αιθέρια έλαια του προϊόντος ανακουφίζουν από τον πονόλαιμο και το βήχα.

Η Πρόπολη είναι προϊόν που παράγουν οι μέλισσες από ρητίνες και διάφορες άλλες φυτικές ουσίες σε συνδυασμό με ένζυμα που παράγουν οι ίδιες. Η αντι-ιϊκή και αντιβακτηριδιακή δράση της οφείλεται κυρίως στην παρουσία αντιοξειδωτικών δραστικών συστατικών που καθιστούν την Πρόπολη πολύτιμη για την ενίσχυση της φυσικής άμυνας του οργανισμού.

Ο ψευδάργυρος παίζει σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.

Το Dog Rose είναι χρήσιμο σε περιπτώσεις ανάρρωσης από ασθένειες και κρυολογήματα χάρη στην υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C.

Η βιταμίνη C ενισχύει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και την παραγωγή των αντισωμάτων ενώ έχει αντιοξειδωτική δράση.

To White Willow έχει αντιπυρετική, αντιρευματική και αναλγητική δράση.

Η Acerola είναι μια φυσική πηγή Βιταμίνης C, που έχει αντι-οξειδωτική, ανοσο-τονωτική και αντι-αιμορραγική δράση, που βοηθάει στη φυσική ενίσχυση του οργανισμού.

Το Everlasting είναι φαρμακευτικό φυτό με αντι-βηχικές, αποχρεμπτικές, αντι-φλεγμονώδεις και αναλγητικές ιδιότητες.

To White Willow έχει αντιπυρετική, αντιρευματική και αναλγητική δράση.

Το φυτό Spiraeaulmaria έχει εφιδρωτική αντι-πυρετική, αντι-φλεγμονώδη και αναλγητική δράση δράση.

Korean Ginseng: Ενεργεί στο σύνολο του οργανισμού, βελτιώνοντας τη δράση του άμεσα και παροδικά. Βελτιώνει τη μνήμη και την συγκέντρωση, όπως επίσης την αθλητική ενασχόληση και την καλή φυσική κατάσταση.

Siberian Ginseng: Αυξάνει την ικανότητα του σώματος να ανταπεξέρχεται στις πιο δύσκολες καταστάσεις άγχους. Υποστηρίζει αποτελεσματικά την λειτουργία της χολής, έτσι βοηθά στην ανάρρωση από φυσική και πνευματική κούραση, με αποτέλεσμα την εξαιρετική απόδοση κατά την διάρκεια μελέτης, εντατικής εργασίας ή άθλησης.

Η Βιταμίνη C έχει αντι-οξειδωτική δράση, η οποία προστατεύει τα κύτταρα ενάντια στην δημιουργία των βλαβερών ελεύθερων ριζών.

Η καρνιτίνη χρησιμεύει στην σωστή λειτουργία των μυών.

Η κρεατίνη Είναι ένα αμινοξύ που βρίσκεται στους σκελετικούς μύες, στην καρδιά, στον εγκέφαλο και σε άλλους ιστούς του ανθρωπίνου σώματος. Η συμπληρωματική χορήγηση κρεατίνης αυξάνει την παραγωγή έργου.

Η Guarana ερεθίζει τις λειτουργίες του εγκεφάλου, ευνοώντας τις πνευματικές και καρδιακές λειτουργίες, χωρίς να δημιουργεί αϋπνία και διέγερση του σώματος.

Οι σπόροι Cola έχουν μια τονωτική επίδραση στον οργανισμό

Η Βιταμίνη E παρουσιάζει εξαιρετική αντιοξειδωτική δράση.

Βασιλικός πολτός: παράγεται από τις μέλισσες για τη διατροφή της βασίλισσας τους. Αποτελεί πλούσια πηγή βιταμινών, μεταλλικών στοιχείων και αλάτων και βοηθάει στην τόνωση και ευεξία του οργανισμού

Acerola: φυσική Πηγή βιταμίνης C με αντιοξειδωτική δράση που αυξάνει την απορρόφηση σιδήρου

Γύρη: περιέχει πρωτεΐνες, αμινοξέα, βιταμίνες και φλαβονοειδή και χρησιμοποιείται για την ενίσχυση του οργανισμού

Mirtillo: περιέχει φλαβονοειδή με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση

Το Κόκκινο ρύζι ζύμης (Red Yeast Rice) χρησιμοποιείται στην Κίνα για πολλούς αιώνες τόσο στη διατροφή όσο και στην ιατρική, κυρίως για μείωση της χοληστερίνης, τη βελτίωση της κυκλοφορίας αίματος και για προβλήματα δυσκοιλιότητας.Το κόκκινο ρύζι παράγεται κατά τη διαδικασία ζύμωσής του με τον μύκητα Monascus purpureus. Έτσι αποκτάει και το πορφυρό κόκκινο χρώμα του. Από τη ζύμωση αυτή δημιουργείται η Μονακολίνη Κ

Η Μονακολίνη Κ από κόκκινο μύκητα ανεπτυγμένο σε ρύζι συμβάλλει στη διατήρηση των φυσιολογικών επιπέδων χοληστερόλης στο αίμα.

Η γ’ ορυζανόλη και οι πολυκοσανόλες μειώνουν τα επίπεδα της ολικής χοληστερίνης και της LDL.

Το χρώμιο συμβάλλει στο φυσιολογικό μεταβολισμό των μακροθρεπτικών συστατικών, τα οποία είναι απαραίτητα σε μεγάλες ποσότητες για τον οργανισμό

Η Αλόη αυξάνει την κινητικότητα του εντέρου και μειώνει την απορρόφηση του ύδατος, με τελικό αποτέλεσμα την αύξηση του όγκου του περιεχομένου του εντερικού σωλήνα.

Ο Μάραθος (Foeniculum vulgare ή Fennel) διεγείρει την εντερική κινητικότητα. Επί αυξημένης λήψεως, δρα σπασμολυτικά.

Η Γεντιανή περιέχει πικρές ουσίες που διεγείρουν τις γευστικές θηλές, ενώ αυξάνουν την έκκριση σιέλου, γαστρικού υγρού και χολής, διευκολύνοντας έτσι την πεπτική διαδικασία.

Η Πικραλίδα (Taraxacum officinalis) αυξάνει τις εκκρίσεις του ήπατος, διευκολύνει την πεπτική λειτουργία ενώ παρουσιάζει διουρητική και καθαρτική δράση.

Το Μαρούβιο (Horehound) παρουσιάζει χολεκκριτικές ιδιότητες, οι οποίες αποδίδονται στο μαρουβικό οξύ και έτσι διευκολύνει την πέψη. Επιπλέον μειώνει τα συμπτώματα του μετεωρισμού και δρα ως καθαρτικό.

Ράμνος ο Αλπικός (Rhamnus alpinus ή Rummex), η Σέννα (Cassia angustifolia), η Κασκάρα (Cascara sagrada), το Ραβέντι (Rhubarb): παρουσιάζουν ευνοϊκή για την εντερική κινητικότητα δράση, αυξάνοντας τις περισταλτικές κινήσεις του εντέρου, με αποτέλεσμα την ταχύτερη προώθηση του εντερικού περιεχομένου.

Η αγκινάρα (Cynara ) χρησιμοποιήθηκε ως φάρμακο από τους αρχαίους Αιγύπτιους, Έλληνες και Ρωμαίους. είναι: διουρητική,, χολεκκριτική, προστατευτική για το ήπαρ και το πεπτικό σύστημα. Είναι ικανή να αυξάνει την έκκριση της χολής ευνοώντας την πέψη. Αυτό συμβάλλει στο να καθαρίζει το αίμα και να προλαμβάνει το σχηματισμό χολόλιθων.

Το Γαϊδουράγκαθο (Sylibum marianum) είναι πλούσιο σε θεραπευτικές ιδιότητες που το καθιστούν πολύτιμο στην αντιμετώπιση δυσλειτουργιών του ήπατος, την καταπολέμηση των φλεγμονών και σε περιπτώσεις ηπατικών ασθενειών.

H Πικραλίδα (Taraxacum officinale) είναι φυτό που διεγείρει την χοληδόχο κύστη και ομαλοποιεί την λειτουργία της.

Η Βιταμίνη β6 συμβάλλει στο φυσιολογικό μεταβολισμό των πρωτεϊνών και του γλυκογόνου.

Σύμφωνα με τον κινεζικό μύθο, η πρώτη χρήση του τσαγιού γίνεται περίπου το έτος 2.737 π.Χ., όταν τα φύλλα του έπεσαν από ένα δέντρο μέσα στο ζεστό νερό του αυτοκράτορα Shen Nung. Οι κατεχίνες του πράσινου τσαγιού είναι ενώσεις που ανήκουν σε πολυφαινόλες. Είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά που δρουν κατά των ελευθέρων ριζών.

Ένα από τα σημαντικά οφέλη που έχει το πράσινο τσάι είναι θερμογόνες ιδιότητες του.Το πράσινο τσάι κάνει το μεταβολισμό να ζεσταθεί ή να κάνει καύσεις με ταχύτερο ρυθμό. Επομένως βοηθάει στην απώλεια βάρους.

Το Cranberry περιέχει φλαβονοειδή με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Εκχυλίσματα του φυτού αποτρέπουν την προσκόλληση παθογόνων μικροβίων στις ουροφόρους οδούς.

Η γλυκοζαμίνη βρίσκεται σε όλους τους ιστούς του σώματος και παρουσιάζει την υψηλότερη συγκέντρωση στις αρθρώσεις. Έχει αποδειχθεί ότι μια αύξηση στη συγκέντρωσή της μπορεί να διεγείρει και τη σύνθεσή της από τα κύτταρα αυτά, με αποτέλεσμα την προστατευτική δράση της στις αρθρώσεις.

Η χονδροϊτίνη έχει προστατευτική και διεγερτική δράση στα χονδροκύτταρα. Η ιδιαίτερη δομή της επιτρέπει να προσελκύσει και να κρατήσει πολύ ύδωρ (ενυδάτωση μορίου), το οποίο απελευθερώνεται στις αρθρώσεις με αποτέλεσμα την θρέψη και ενυδάτωσή τους. Η χονδροϊτίνη είναι, μαζί με τη γλυκοζαμίνη, το κύριο συστατικό των χόνδρων. Η θειική χονδροϊτίνη έχει επιπλέον και αντιφλεγμονώδη δράση.

Το MSM (Methyl Sulfonyl Methane ) είναι μια φυσική πηγή οργανικού θείου το οποίο αυξάνει τη διαπερατότητα του κυττάρου, βοηθώντας την αφαίρεση των τοξινών, και ανακουφίζοντας τον πόνο.

Τα φύλλα του Ginkgo biloba εμποδίζουν τη δημιουργία ελεύθερων ριζών που είναι ιδιαίτερα βλαβερά στους εγκεφαλικούς ιστούς και έτσι προστατεύουν τον εγκέφαλο. Επίσης βελτιώνουν τις εγκεφαλικές λειτουργίες σε περίπτωση μη καλής λειτουργίας ιδίως σε ηλικιωμένα άτομα εξαιτίας της χαμηλής παροχής αίματος στα εγκεφαλικά κύτταρα

H California Poppy έχει καταπραϋντικές και υπνωτικές ιδιότητες

Η πασσιφλόρα (Passion flower ) έχει καταπραϋντική δράση. Συνιστάται στη θεραπεία της αϋπνίας και της ταραχής και ηρεμεί την νευρικότητα.

Το χαμομήλι είναι θαυμάσιο φυσικό καταπραϋντικό συνιστάται για την αϋπνία και τη διαταραχή.

Η χρήση της Βαλεριάνας ως ένα φυσικό ηρεμιστικό ευνοεί στον ύπνο.

H μελατονίνη είναι μια ορμόνη που παράγεται από την επίφυση, η οποία εντοπίζεται στη βάση του εγκεφάλου Η έκκρισή της γίνεται κυρίως κατά τη διάρκεια της νύχτας. H εξωγενής χορήγησή της εξασφαλίζει την σωστή ξεκούραση το βράδυ.

H Αλόη είναι φυτό γνωστό για τις κατευναστικές, επουλωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του. Επίσης παρέχει και ενυδάτωση επειδή μειώνει σημαντικά την απολέπιση του δέρματος.

Αμυγδαλέλαιο: Συνιστάται για ξηρά κα αφυδατωμένα δέρματα. Μειώνει τον κνησμό και ανακουφίζει τον ερεθισμό από ηλιακή ακτινοβολία.

Εκχύλισμα χαμομηλιού με κατευναστικές επουλωτικές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες.

Η αλόη έχει ενυδατική και μαλακτική δράση, χρησιμοποιείται στην θεραπεία των πληγών, μειώνει τις φλεγμονές και είναι επουλωτική.

Το BLUEBERRY έχει αντι-φλεγμονώδη, επουλωτική και αντι-θρομβωτική δράση.

Το escin βελτιώνει τα συμπτώματα που οφείλονται σε παθήσεις των φλεβών στα κάτω άκρα. Έχει αντι-φλεγμονώδη, αντιοιδηματική, και φλέβοτονωτική δράση.

 

 
*Αυτές οι πληροφορίες προορίζονται για γενική πληροφόρηση και ενημέρωση του κοινού και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή ιατρού ή άλλου αρμοδίου επαγγελματία υγείας.