Φυτικά Συστατικά Πράσινο Τσάι _Camellia Sinensis

Πράσινο Τσάι (Camellia Sinensis)

Το Πράσινο Τσάι είναι βότανο που κατά το μύθο ανακαλύφθηκε από αρχαίο Κινέζο αυτοκράτορα. Δημιουργείται από την αποξήρανση με ελαφρύ ατμό των φρεσκοκομμένων φύλλων της Camellia sinensis, του αειθαλούς τεϊόδεντρου από το Νότιο Yunnan και την επαρχία Assam της Ινδίας. Σήμερα καλλιεργείται σε Κίνα, Ιαπωνία, Βόρειο Αφρική και Μέση Ανατολή. Τα κύρια ευεργετικά συστατικά του είναι οι κατεχίνες, με σημαντικότερη την επιγαλλοκατεχίνη (EGCG) και οι πολυφαινόλες, που στο Πράσινο Τσάι διατηρούν ακέραιες τις ιδιότητές τους. Περιέχει ακόμα βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και μικρή ποσότητα καφεΐνης. Το Πράσινο Τσάι παρουσιάζει ισχυρή αντιοξειδωτική και αντικαρκινική δράση, προστατεύει τα κύτταρα από τις βλαβερές για τον οργανισμό ελεύθερες ρίζες που συνδέονται με ασθένειες, γήρανση κ.λπ., αποτοξινώνει τον οργανισμό και βοηθά στη διατήρηση της συνολικής καλής υγείας του. Σύμφωνα με κλινικές μελέτες, μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στη μείωση του βάρους, καθώς επιταχύνει την καύση του αποθηκευμένου λίπους, μειώνει την απορρόφηση νέου λίπους από τον οργανισμό και μετατρέπει τη διαδικασία αποθήκευσης λίπους σε κατανάλωση ενέργειας.