landscape-1470062036-feet2

ΕΝΤΟΝΟΙ ΡΥΘΜΟΙ, ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΑ ΠΟΔΙΑ; OXI ΠΙΑ!

Τα πόδια μας ταλαιπωρούνται καθημερινά περισσότερο από κάθε άλλο σημείο του σώματός μας καθώς δέχονται όλη την πίεση του βάρους μας υπό αντίξοες, μερικές φορές, συνθήκες (ζέστη, παρατεταμένη ορθοστασία).

Έτσι είναι φυσικό στο τέλος μιας κοπιαστικής ημέρας να αισθανόμαστε έντονη κούραση από τα πόδια μας. Πολύ συχνά, συμβάλλουν σε αυτό και τα κακής ποιότητας υποδήματα ή τα ψηλά τακούνια. Η κόπωση αυτή των ποδιών, ιδίως μετά από παρατεταμένη ορθοστασία ή πολύωρο περπάτημα είναι φυσιολογική και περνάει εύκολα με ένα χαλαρωτικό μασάζ μετά το ποδόλουτρο και την ανάπαυση τους. Ωστόσο, πολύ συχνά το αίσθημα των κουρασμένων ποδιών είναι σύμπτωμα κάποιας πάθησης, όπως η πλατυποδία, η φλεβική ανεπάρκεια, η έλλειψη σιδήρου, η αναιμία, η κακή λειτουργία του θυρεοειδή και οι παθήσεις της σπονδυλικής στήλης και των νεύρων. Σε αυτές τις περιπτώσεις συνυπάρχουν και άλλα συμπτώματα που βοηθούν στη διάκριση από την απλή καθημερινή κούραση στα πόδια.

Η χρόνια φλεβική ανεπάρκεια στα κάτω άκρα είναι το συνηθέστερο αίτιο της παθολογικής κούρασης των ποδιών. Σε φυσιολογικές συνθήκες το αίμα από τα κάτω άκρα απορροφάται από τις επιφανειακές φλέβες, οι οποίες με τη σειρά τους, μέσω των διατιτραινουσών φλεβών, περνούν το αίμα στις εν τω βάθει φλέβες , μέσω ειδικών βαλβίδων (ώστε να εμποδίζεται η επαναφορά του). Όταν οι βαλβίδες ανεπαρκούν, το αίμα παλινδρομεί στις επιφανειακές φλέβες, οι οποίες γεμίζουν , διογκώνονται και δημιουργούνται οι κιρσοί. Η κακή κυκλοφορία του αίματος στα πόδια δυσκολεύει την επιστροφή του αίματος στην καρδιά. Αυτό λιμνάζει στα κάτω άκρα προκαλώντας πρήξιμο και αίσθημα κούρασης. Η φλεβική ανεπάρκεια των ποδιών είναι συχνότερη σε εγκύους, σε ηλικιωμένους, υπέρβαρους ασθενείς , σε καπνιστές και σε άτομα που έχουν τραυματιστεί στο παρελθόν στα πόδια ή είχαν υποστεί φλεβική θρόμβωση. Στην φλεβική ανεπάρκεια η κούραση συνοδεύεται και από άλλα συμπτώματα , όπως αίσθημα βάρους, κάψιμο, τσιμπήματα ή πόνο, μούδιασμα ή και φαγούρα. Χαρακτηριστικά τα πόδια πρήζονται μετά από ορθοστασία ή όταν παραμένουν κρεμασμένα για πολλή ώρα σε καθιστή θέση και ξεπρήζονται με το περπάτημα και την τοποθέτηση τους σε ψηλότερη θέση από το υπόλοιπο σώμα.

Συχνά κούραση στα πόδια προκαλεί και η στένωση των αρτηριών των ποδιών (διαλείπουσα χωλότητα). Το χαρακτηριστικό σε αυτήν την περίπτωση είναι ότι, σε αντίθεση με τη χρόνια φλεβική ανεπάρκεια, τα πόδια κουράζονται υπερβολικά και πονάνε μετά από το περπάτημα μερικών μέτρων και αναγκάζουν τον ασθενή να σταματήσει, να τα ξεκουράσει για 1-2 λεπτά πριν συνεχίσει την πορεία του. Είναι ένδειξη βαριάς αγγειοπάθειας των ποδιών και χρειάζεται άμεση ιατρική αντιμετώπιση.

Τέλος συχνά τα κουρασμένα πόδια είναι σύμπτωμα του συνδρόμου των ανήσυχων ποδιών. Αυτό χαρακτηρίζεται από μια ακατανίκητη έλξη να κουνήσει κανείς τα πόδια του, ιδίως τη νύχτα, στην κατάκλιση, λόγω ενός απροσδιόριστου και δυσάρεστου συναισθήματος. Πρόκειται για συχνό σύνδρομο που διαταράσσει τον ύπνο και χαλάει την ποιότητα ζωής του ασθενή.

Πηγή: www.getwell.gr

Το ERBAVEN FRESH GEL της ESI είναι το ιδανικό προϊόν για τα πρησμένα και κουρασμένα πόδια! Είναι εμπλουτισμένο με ενεργά συστατικά όπως Ρουτίνη, Αγριοκάστανο, Βρομελίνη, εκχυλίσματα Blueberry, Αλόη και Βιταμίνη Ε. Εάν νιώθετε πόνους στα πόδια σας από καταστάσεις που προκαλούνται από λάθος τρόπο ζωής, κακή διατροφή, μεγάλες περιόδους ορθοστασίας και καθιστικής ζωής, εμπιστευτείτε το μοναδικό ERBAVEN FRESH GEL. Είναι γνωστό για τις καταπραϋντικές και μαλακτικές ιδιότητες του, συνιστάται σε περιπτώσεις ανεπάρκειας της φλεβικής λειτουργίας, πόνων στην περιοχή των σφυρών και κραμπών στους γαστροκνήμιους στο τέλος της μέρας, ευθραυστότητα τριχοειδών, πόνου και αισθήματος βάρους στα πόδια. Κατάλληλο ακόμα και για την ανακούφιση από τους κιρσούς και την φλεβίτιδα.